biblija on-line, sveto pismo : NOVI ZAVET
Seo Optimizacija sajta
2. PETROVA 3

Kada će Hristos doći?

1 Dragi moji, ovo je već druga poslanica koju vam pišem; u njima svojim podsećanjem budim vašu čistu pamet, 2 da se setite reči koje su sveti proroci unapred kazali, i zapovesti Gospoda i Spasitelja koju su vam predali vaši apostoli. 3 Ovo najpre znajte, da će u poslednje dane doći rugači sa svojim ruganjem, koji će ići po svojim sopstvenim požudama i govoriti: 4 gde je obećanje o njegovom dolasku? Jer otkako očevi pomreše sve stoji tako kao od početka stvorenja. 5 Kad tako hoće, onda za njih ostaje skriveno da su od davnina bila nebesa i da je zemlja iz vode i kroz vodu dobila svoje postojanje Božijom rečju, 6 tim je i tadašnji svet bio potopljen vodom i tako propao. 7 A sadašnje nebo i zemlja istom tom rečju pošteđeni su za oganj i čuvaju se za dan suda i propasti bezbožnih ljudi.

8 Ali ovo jedno da vam ne bude nepoznato, dragi moji, da je Jedan dan kod Gospoda kao hiljada godina i hiljada godina kao jedan dan. 9 Gospod ne odugovlači obećanje, kao što neki misle da je to odugovlačenje, nego pokazuje svoju strpljivost prema vama jer ne želi da iko propadne, nego da svi dođu do pokajanja. 10 A dan Gospodnji doći će kao lupež; toga dana nebesa će uz snažnu huku proći, a zažarene stihije će se raspasti, i zemlja će izgoreti sa svim delima koja su na njoj. 11 Kad se sve to tako raspada, kakvi morate biti u svetom vladanju i pobožnosti vi 12 koji očekujete i požurujete dolazak Božijeg dana, kada će se vatrom zapaljena nebesa raspasti i zažarene stihije rastopiti. 13 A mi na osnovu njegovog obećanja očekujemo nova nebesa i novu zemlju, u kojima pravednost obitava.

Završne napomene

14 Stoga, dragi moji, očekujući ovo postarajte se da vas on nađe neokaljane i besprekorne u miru, 15 i strpljivost Gospoda našega smatrajte svojim spasenjem, kao što vam je i naš dragi brat Pavle po danoj mu mudrosti pisao, 16 kako piše u svim poslanicama u kojima o ovome govori; u njima ima nekih teško razumljivih stvari, koje nenaučeni i neutvrđeni - kao i ostala Pisma - izvrću na svoju sopstvenu propast. 17 Vi, dakle, dragi moji, kad to unapred znate, čuvajte se da vas zabluda bezakonika ne povuče sa sobom i ne ispadnete iz svog čvrstog stanja, 18 nego rastite u blagodati i poznanju Gospoda našega i Spasitelja Isusa Hrista. Njemu slava i sada i u večni dan. Amin.


Biblija

Prethodna glava

Vrh stranice

Sledeca glava

Prethodna knjiga

 

Sledeca knjiga

 

Some more links, about Muzika za svadbe grad Novi Sad
Novog Sada
i Beograd, Srbija.

A reminder about search engine optimization Optimizacija za pretraživače in Serbia.

B
O
G
 
T
E
 
V
O
L
I
 
 


:)