biblija on-line, sveto pismo : NOVI ZAVET
Seo Optimizacija sajta
RIMLJANIMA 10
1 Braćo, želja moga srca i moja molitva Bogu za njih usmerena je na njihovo spasenje. 2 Jer im svedočim da imaju revnosti za Boga, ali bez pravilnog saznanja. 3 Ne znajući, naime, šta je pravednost Božija i tražeći da postave svoju sopstvenu pravednost, nisu se potčinili Božijoj pravednosti. 4 Jer Hristos je svršetak zakona - za opravdanje svakom koji veruje.

5 Jer Mojsije piše za pravednost koja je od zakona: »Čovek koji nju čini živeće od nje«. 6 A pravednost, koja je od vere, ovako govori: »Nemoj da kažeš u svom srcu: ko će se popeti na nebo?« to jest, da svede Hrista, 7 ili: »Ko će sići u bezdan?« to jest, da izvede Hrista iz mrtvih. 8 Nego šta ona govori? - »Blizu ti je reč, u tvojim ustima i u tvom srcu«, to jest, reč vere koju mi propovedamo. 9 Ako, dakle, svojim ustima ispovediš da je Isus Gospod i poveruješ u svom srcu da ga je Bog vaskrsao iz mrtvih, bićeš spasen. 10 Jer srcem se veruje za pravednost, a ustima se ispoveda na spasenje. 11 Pismo, naime, kaže: »Svako, ko veruje u njega, neće se postideti«. 12 Jer nema razlike između Judejina i Grka; jedan isti Gospod je nad svima, bogat za sve koji ga prizivaju, 13 jer: »Svako, ko prizove ime Gospodnje, biće spasen«.

14 Kako će, dakle, prizvati onoga u koga nisu poverovali? A kako će verovati u onoga za koga nisu čuli? Kako će pak čuti bez propovednika? 15 I kako će propovedati, ako nisu poslani? Kao što je napisano: »Kako su mile noge onih koji javljaju dobra«. 16 Ali svi nisu poslušali evanđelje. Jer Isaija govori: »Gospode, ko je poverovao našoj propovedi?« 17 Vera, dakle, potiče od propovedi, a propoved biva Hristovom rečju. 18 Nego kažem - zar nisu čuli? Još te kako: »Glas njihov izišao je po svoj zemlji, i njihove reči do kraja sveta«. 19 Pitam čak: zar Izrailj nije razumeo? Mojsije prvi govori: »Izazvaću vas da se u revnosti ugledate na narod, koji nije moj narod, i probudiću u vama gnev prema jednom nerazumnom narodu«. 20 Isaija se pak usuđuje i govori: »Nađoše me koji me nisu tražili, i javih se onima koji za mene nisu pitali«. 21 A Izrailju govori: »Vazdan pružah svoje ruke neposlušnom i jogunastom narodu«.


Biblija

Prethodna glava

Vrh stranice

Sledeca glava

Prethodna knjiga

 

Sledeca knjiga

 

Some more links, about Muzika za svadbe grad Novi Sad
Novog Sada
i Beograd, Srbija.

A reminder about search engine optimization Optimizacija za pretraživače in Serbia.

B
O
G
 
T
E
 
V
O
L
I
 
 


:)