biblija on-line, sveto pismo : NOVI ZAVET
Seo Optimizacija sajta
PO LUKI 21

Udovičin prilog
(Mk. 12, 41-44)

1 A kad pogleda gore, vide bogate ljude kako stavljaju svoje darove u kovčeg za priloge. 2 A vide i jednu siromašnu udovicu kako stavlja tamo dve lepte, 3 i reče: zaista, kažem vam: ova siromašna udovica stavila je više od svih; 4 jer su svi ovi priložili dar Bogu od svoga izobilja, a ona je od svoje sirotinje stavila sve što je imala za život.

Proroštvo o razorenju hrama
(Mt. 24, 1-22; Mk. 13, 1-20)

5 I kad su neki govorili o hramu, kako je ukrašen lepim kamenjem i zavetnim darovima, on reče: 6 to što gledate - doći će dani kada se neće ostaviti ni kamen na kamenu, koji neće biti porušen. 7 A oni ga zapitaše govoreći: učitelju, pa kad će to biti? I kakav je znak kad će se to dogoditi? 8 On pak reče: pazite da vas ne zavedu; jer će mnogi doći u moje ime govoreći: ja sam, i: vreme se približilo; ne idite za njima. 9 Ne plašite se kad čujete za ratove i bune; jer prvo mora toga da bude, ali nije odmah kraj.

10 Tada im reče: ustaće narod na narod i carstvo na carstvo, 11 pa će biti velikih zemljotresa, gladi i kuge po različitim mestima, strahota i velikih znakova na nebu. 12 A pre svega metnuće svoje ruke na vas i goniće vas, predavaće vas u sinagoge i u tamnice, odvodiće vas pred kraljeve i namesnike zbog moga imena; 13 to će vam biti prilika da svedočite. 14 Urežite duboko u svoja srca da se ne pripremate kako ćete se braniti; 15 jer ću vam ja dati usta i mudrost, kojoj neće moći da se usprotive niti da protivreče svi vaši protivnici. 16 A predavaće vas i roditelji, i braća, i rođaci, i prijatelji, i ubiće neke od vas, 17 i svi će vas mrzeti zbog moga imena. 18 Ali vam neće propasti ni dlaka s glave. 19 Spašćete svoje duše svojom trpeljivošću.

20 A kad vidite da je vojska opkolila Jerusalim, onda znajte da je blizu njegovo opustošenje. 21 Tada stanovnici Judeje neka beže u gore, koji budu u gradu neka iziđu napolje, a koji budu u polju neka ne ulaze u grad, 22 jer su ovo dani osvete, da se ispuni sve što je napisano. 23 Teško trudnim ženama i dojiljama u te dane; biće, naime, velika nevolja na zemlji i gnev na ovom narodu, 24 pašće od oštrice mača i odvešće ih u ropstvo po svim narodima, a mnogobošci će gaziti Jerusalim dok se ne ispune vremena mnogobožaca.

Dolazak Sina čovečijeg
(Mt. 24, 29-36; Mk. 13, 24-37)

25 I biće znakova na suncu, mesecu i zvezdama, a na zemlji strah će obuzeti narode, tako da neće imati kud od huke i morskih valova, 26 ljudi će izdisati od straha i očekivanja onoga što ide na svet; jer će nebeske sile biti uzdrmane. 27 I tada će ugledati Sina čovečijeg kako dolazi na oblaku s velikom silom i slavom. 28 A kad se ovo počne zbivati, ispravite se i podignite svoje glave, jer se približava vaše izbavljenje.

29 I kaza im jednu priču: pogledajte smokvu i sva drveta; 30 čim primetite da pupe - sami znate da je leto već blizu. 31 Tako i vi kad vidite da se ovo zbiva, znajte da je carstvo Božije blizu. 32 Zaista vam kažem da ovaj naraštaj neće proći dok se sve ovo ne zbude. 33 Nebo i zemlja proći će, ali moje reči neće proći.

34 Ali se čuvajte da vaša srca ne otežaju od mamurluka, pijanstva i briga za život, i da vam taj dan ne dođe iznenada 35 kao zamka; doći će naime na sve koji stanuju po svoj zemlji. 36 Nego bdite i molite se Bogu u svako doba, da budete kadri da izbegnete sve ovo što će se zbiti, i da stanete pred Sina čovečijeg. 37 Danju je učio u hramu, a noću je izlazio i noćivao na gori koja se zove Maslinska. 38 I sav narod je rano ujutro dolazio k njemu u hram da ga sluša.


Biblija

Prethodna glava

Vrh stranice

Sledeca glava

Prethodna knjiga

 

Sledeca knjiga

 

Some more links, about Muzika za svadbe grad Novi Sad
Novog Sada
i Beograd, Srbija.

A reminder about search engine optimization Optimizacija za pretraživače in Serbia.

B
O
G
 
T
E
 
V
O
L
I
 
 


:)